פסטיבל האוכל החקלאי השני:
"מהשדה לצלחת" - פסטיבל קולינארי - חקלאי בצפון הנגב

שני סופי שבוע, 29.5-7.6

פינות חמד קולינריות ב"אסם התבואה של ישראל". סדנאות שף , פסטיבל יין, יריד איכרים, קונדיטוריות ביתיות קטנטנות, חוויות קציר, גיבון ואפיה, סיורים חקלאיים וקטיף עצמי.  

הירקות והפירות העסיסיים והבשרניים, שדות התבואה הזהובים, עדרי הבקר והכבשים, המרחבים האין סופיים בהם הירוק והחום מתערבבים, השפע העצום של תנובת השדה והחוויה החקלאית שמקיפה מכל עבר – כל אלה מהווים כבר שנים השראה למגוון עשיר ומקורי של חוויות קולינריות בהן משולבת תנובת האזור לסוגיה. בשנים האחרונות התפתחה בצפון הנגב תיירות חקלאית ענפה: סיורי קטיף בחממות, איסוף תפוחי אדמה וקציר חיטים ושלל חוויות שנגזרו מעצם היותו של האזור "אסם התבואה של ישראל". לצד אלה החלו לנבוט יזמויות קולינריות בהן מסעדות קטנות, סדנאות בישול, קונדיטוריות ביתיות ועוד.
 
פסטיבל האוכל החקלאי 'מהשדה לצלחת', אשר מתקיים זו השנה השנייה ביוזמת עמותת התיירות שקמה בשור, יציג את הקסם והטעמים שבמקומות מיוחדים אלה, אשר בכולם אפשר למצוא את חומרי הגלם האופייניים לאזור – תפוחי אדמה ובטטה, גזר ועגבניות, בצל ועשבי תיבול, גבינות, שמן זית ועוד. בפסטיבל יתקיימו סדנאות בישול אינטימיות, סיורים קולינריים בין פינות חמד נסתרות, ארוחות בראנץ' עשירות, שוק איכרים, קולקציות מפתיעות של מאפים ולצידם המון חוויות חקלאיות–קולינריות לכל המשפחה, בהן יוכלו המשתתפים לחוות את התהליך שעוברים גידולי האזור מהשדה לצלחת ולהכיר את האנשים שעומדים מאחוריהם.
את הפסטיבל יפתח 'פסטיבל יין הקיבוצים' בקיבוץ זיקים- יקבי בוטיק ישראליים יציגו לטעימות את מיטב היינות לצד דוכני מזון ומעדנים. על הבמה תופיע עלמה זוהר, עם מיטב להיטיה. קיבוץ כרמים יקיים יריד קיבוצי בניחוח שבועות ובו דוכני אוכל מתוצרת האזור, סדנאות להכנת גבינות, פעילויות ספורט, בית קפה קיבוצי ועוד. הילדים יוכלו להנות מסדנאות יצירה אקולוגיות, משחקי מים ועוד המון הפתעות. במיוחד לפסטיבל יתקיימו מופעי בישול, הדגמות וסדנאות ייחודיות עם שפים מובילים מהשורה הראשונה. עשרות חוות חקלאיות, מסעדות כפריות, קונדיטוריות קטנות ושפים שורשיים יפתחו את שעריהם למבקרים שיוכלו להנות ממטעמים טריים שהגיעו מהשדה, היישר לצלחת.
 
פירוט הפעילויות:
מחלבת צאלה תארח את השף צחי בוקששתר לסדנאות בישול עם גבינות בוטיק תוצרת החווה בסיוע של השף ערן זינו, השף רודד ממושב שרשרת יארח את השף אידי- ממסעדת "אידי דגים" לסדנת הכנת דגים בפרנה, 'הניסים של השף' ממושב צוחר יפתיע בארוחה כפרית-מקורית ומרעננת, והשף נחמיה ליבנה יארח בביתו את השף תומר ממסעדת סרגוס בתל אביב לארוחה מלאה בכל טוב. כל הסדנאות והארוחות יעשו על טהרת תוצרת חקלאית טרייה ומגוון ירקות הגדלים באזור.
 
ב'העוגיות שלי בבית של סבתא טינה' במושב ישע גלית מכינה קישים, לחמים ופוקאצ'ות עם ירקות מהחממה המשפחתית,
ב'מטעמי קוצ'ין' שבמושב נבטים יוגשו ארוחות ביתיות מהמטבח הקוצ'יני העשיר בטעמיו,
ב'חצר של אורה' במושב כפר מימון ייצאו סיורים אל בוסתן מהמם ובו 80 עצי פירות אקזוטיים מהם גם אפשר להכין ריבות.
בחוות 'אל היען' יוגשו ארוחות המבוססות על תנובת החווה ולראשונה בארץ ניתן יהיה להכין יחד מטעמים מביצת היען ולחגוג בערב גבינות ויין בליווי הרכב מוסיקלי צעיר.
בחצר ביתה של יונה, ב'חוויית יונה' במושב פדויים, ייצאו אל השדות לשלוף תפוחי אדמה ולאחריהם תוגש ארוחה המבוססת על תנובת השדות, הבוסתן וגן הירק המשפחתי,
ב'שביל הסלט' יתקיימו סיורים חקלאיים בהן ניתן יהיה לקטוף ולטעום מלפפונים, עגבניות שרי בשלושה צבעים, גזר צבעוני ועוד שלל ירקות, להשתעשע במבוך פסיפלורה ולקנח בסדנה להכנת פסטו ביתי טרי-טרי.
ב'חוות הירקות שקד' בנתיב העשרה יקטפו פלפלים, מלפפונים, עגבניות ושאר ירקות שיעלו על פוקאצ'ות שהמבקרים יכינו במקום. שדה התבלינים 'מבוך מרים' בניר משה יארח סיורים מלאי ניחוחות וטעמים בשדות והם יסתיימו בחליטת לימונדה ביתית מרעננת. במקום יתקיימו סדנאות שף-שחקן אשר ילמד ויכין שלל מאכלים המתובלים בצמחי המבוך.
במרכז ג'ו אלון יקיימו סיורי גששות ויסיימו בארוחת מטפונה מסורתית מהמטבח הבדואי.
בחוות נעמ"א יתקיימו סדנאות גיבון, הגמעת טלאים ויריד אורגני לתוצרת המשק.
במרכז המבקרים של דבש יד מרדכי יתקיימו סדנאות בישול מתוקות והצצה לחיי הדבורים.
בחוות הקקטוסים בתלמי יוסף ניתן יהיה לקטוף פירות ועלי צבר ולהכין מהם מעדנים.  
בשבת, 7.6 תתקיים פעילות מרתקת לכל המשפחה: "החקלאי הצעיר"- חוויה משפחתית על דרך השדות, בה יוכלו המבקרים להתנסות ולטעום מעולם החקלאות: הכנת לחמניות מתוקות במאפייה הראשונה בנגב, תצוגת טרקטורים וכלי עבודה מאז ועד היום, שתילת ירקות בעציץ אותו ייקחו הביתה למזכרת, אסיף תפוחי אדמה הישר מן השדה, הפעלה והצגה של שחקנים אשר ייקחו את הילדים לחוויה סוחפת בעולמם של החקלאים, ביקור ברפת ועוד הפתעות.
 
מסעדות האזור, מידס בברור חיל,Sins  בצומת ספיר, אגאתא במושב יכיני, פטגוניה באור הנר ומסעדת ארטישוק במושב גיאה יציעו בשני סופי השבוע של הפסטיבל מנות מיוחדות שהכינו עם חקלאי האזור ומתוצרתם. במסעדת ארטישוק יתקיימו גם סדנאות בישול חווייתיות לילדים ומבוגרים. במיוחד לשבועות יציעו מחלבות האזור יפעילו הדגמות וטעימות: מחלבת בארי מתארחת בגלרייתAYUNA  ליריד טעימות, פינוקים ודוכנים, בליווי הסבר וטיפים מהגבן, ובמחלבת צאלה יוכלו הילדים להתנסות בסדנאות של הכנת גבינה, גלגול כדורי גבינה או הכנת שיפודי גבינה בליווי ירקות. במסגרת הפסטיבל ניתן לפנות ישירות לכל אחד המקומות ולהנות ממסע מרתק של טעמים, או להצטרף לסיורים קולינאריים מודרכים "מהשדה לצלחת", אשר יובילו את המטיילים במסע של טבע וטעימות, וייצאו מידי שישי מצומת בית קמה וצומת יד מרדכי. בהרשמה מראש. מחיר מוזל ללנים באזור.
ליתר פרוט הפעילות ועדכונים לחצו כאן 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים